joi, iulie 17, 2008

Fundulete colorate


Plimbandu-ma prin soare cu versurile Adei Milea("Vai hi ca-s tare grasa/Tulai HI ca-s tare grasa/Si slanina ma apasa,/Ioai.") zbenguindu-mi-se in bostanel...stau si ma gandesc...nu la nemurirea sufletului...ci la fundul ce tocmai mi-a trecut prin fata...un fund apetisant,îmbracat- ca mai toate fundurile femeiesti,din vara 2008- in cunoscutii panatalonasi cu talie joasa, carpiti in ciuda cu 2 buzunarase pe fese...si nu mai lungi de o palma sub coapsa...Ma intreb... o fi acelasi fund care s-a fatait acum 5 minute prin fata mea? Hmmm si ala tot aceleasi marimi avea...aceeasi pantalonasi...Oh, wait a second... erau gri....si popoul pe care l-am vazut pe Unirii? NU, nu e aelasi ...ala era verde...
Ma hotarasc sa studiez mai bine posesoarele mandretelor...si cum mi-s mai inceata din fire imi iau ca reper culoarea pielii(imediata poponetului).
POpou galben...bronzat artificial...popou verde...idem...fundurile pornesc navalnic la o prezentare in toata regula. Cam aceleasi marimi, piele coapta cu multe fitze la solar...pe unele le deosebesc doar dupa culoare...Dar..ce ma fac? Maroul predomina? Ori o fi o buca mai indrazneata ce mi se tot perinda prin fata-mi de gura-casca?
Forme apetisante? Pentru o perioada...acum ma plictisesc...vad alb-negru...prea e totul tras la xerox...e vara...Vreau sa intru in pielea unui barbat...a unuia doborat de caldura ce-si racoreste ochiul cu amazoanele ce-i trec prin fata...dar ma plictisesc ingrozitor...Unde e ineditul? Toate sunt la fel...Nici macar modul de a comunica nu e diferit, popourile se misca stanga-dreapta calculat...sonoritatea e tac-tac...tac-tac se afunda tocul in asfalt..
Ridic privirea spre plete si cateva minute atentia mi-e captata...vad o bruna cu parul lung...bretonul acopera ochiul, ce ma sfideaza printr-o lentila grosolana...urmeaza o blonda...dar incet,incet farmecul dispare...impas...o alta culoare aceeasi recuzita...
Ce-mi mai ramane sa descopar?...Exponatele-s frumoase nimic de zis...imi pun ochelari monocromi si toate par facute dupa aceeasi matrita.
Masculul din mine se plictiseste...alearga nebun...la strandul de vis-a-vis sa vada feminitatea dezlantuindu-se...dezamagire...Totul pare smuls din filmele Hollywood-iene facute pe banda rulanta. Tipe lungite la soare...cele insotite de vre-un Fat-Frumos il tenteaza pe acesta cu o crema ....cele fara de...isi aranjeaza slipul sau sutienul...e atata superficialitate...s-atatea miscari cu scop precis...
Manat de tristete hotarasc sa parasesc orasul...O sa ma izolez de toti si toate...s-o sa dorm pe pat de flori salbatice, hranindu-ma cu muschi de copac, band apa de izvor...ma vad haiduc...asmutit de mirosul fin al florilor de iasomie?...Ce liniste...Ce rochita frumoasa...Rochita?...ridic privirea si vad...o mica salbatica...cu parul valvoi, incretit din crestetul capului...pielea-i aurita firav era rasfatata de o rochie ce aluneca,usor, pana la genunchi...nu tu zambet prostesc, nu sunet asurzitor de sapaturi in ciment...firul ierbii se juca nastrusnic cu degetele-i nitel iesite din sanda.
-Te simti bine? o voce vidit ingrijorata ma-ntreaba...
Ma trezesc la realitate...si-s lungita ca o nebuna langa semnul "NU CALCATI IARBA! fumati-o". Batranii si-au intrerupt de mult jocul de sah...tipinele trec tac-tac ...chicotind...in aer miroase a iasomie.

Niciun comentariu:

 

blogger templates | Make Money Online